ABKS 8 februari 2020

Op zaterdagmiddag 8 februari organiseren we voor de 43e keer het Apeldoorns Basisscholen Kampioenschap Schaken (ABKS). Wij hopen natuurlijk op een grote deelname van scholen uit Apeldoorn en omgeving, zodat we er net als vorig jaar een heel sfeervol  en gezellig schaaktoernooi van maken.

Schaakteam bestaat uit 4 tot 6 spelers
Om mee te schaken als schoolteam heb je vier schakers nodig plus eventueel één of twee wisselspelers. Lukt het niet om een team compleet te maken, laat het weten want dan kunnen we ook kijken naar een combinatie team met een andere school. 

Indeling naar leeftijd en speelsterkte
Alle schakers van beginners tot gevorderden kunnen meedoen, want de indeling van de teams doen we op basis van leeftijd en schaakervaring:

  • Starterstoernooi: voor alle beginnende schakers t/m groep 5
  • Pupillentoernooi: voor alle kinderen (indicatief t/m groep 6) die al één of twee jaar schaakervaring hebben
  • Aspirantentoernooi
    (beste teams van dit toernooi kunnen zich kwalificeren voor volgende ronde NK schoolschaken)

Toernooi is op zaterdagmiddag 8 februari, Veluws College Walterbosch
Speellokatie is bij het Veluws College Walterbosch aan de Waltersingel 130. De school is open vanaf 12:15 uur en de inschrijving van de teams kan plaatsvinden tot 12:45 uur. De opening van het toernooi is om 12:45 uur met medewerking van de wethouder Nathan Stukker. De eerste speelronde start om 13.00 uur. De prijsuitreiking is gepland rond 17.15 uur.

Schaken is FUN!
We bieden veel vermaak tussen alle schaakpartijtjes door. Zo is de circusschool van de partij voor ontspanning van lijf en ledematen. Je kunt ook meedoen met de puzzel en/of kleurplaatwedstrijd.En in de hal is de mogelijkheid om simultaan te schaken tegen twee schaaktoppers: Stefan Kuipers en Anne Haast. Anne is meervoudig Nederlands kampioen schaken bij de dames en is één van de Nederlandse ‘chess queens’. 

Schaak mee!
Dus schaak gezellig mee en doe mee met een team van jouw basisschool!
De bijdrage is €25,- voor één team en €40,-  voor twee teams of meer. Je kan één of meerdere teams aanmelden tot zaterdag 1 februari. Aanmelden kan door een mail te sturen aan schakenregenboog@pcboapeldoorn.nl