Eben Haëzer online schaakkampioen 2021

Het 44e Apeldoorns Basisscholen Kampioenschap Schaken (ABKS) is volledig anders gelopen dan de vorige 43 edities. Voor het eerst vond het schoolschaakkampioenschap namelijk plaats via het internet. De organisatie had van de nood een deugd gemaakt en alle deelnemers konden vanuit de huiskamer de strijd met elkaar aangaan.

In totaal streden 14 teams en 86 schakers mee om de hoogste eer: Apeldoorns kampioen schoolschaken. De teams bleken bijzonder aan elkaar gewaagd en het was voortdurend stuivertje wisselen om de hoogste posities. Daarbij telde per team de scores van de beste 4 spelers. De wedstrijden werden live van commentaar voorzien via een uitzending op Twitch van internationaal schaakmeester Nico Zwirs en organisator Chris Doornekamp.

Na 70 minuten verhit schaken, 329 partijen en in totaal 20.705 zetten was de einduitslag bekend. Het team van de Eben Haëzer bleek de trotse winnaar van het online toernooi. Een knappe prestatie van het team bestaande uit Simon Stufken, Robert van de Craats, Laurens van Grol, Laurens Roelofs, Joost Wilbrink en Aron Langbroek.

Na een zeer spannende finish, legde het combinatie team van De Schakel & De Korf beslag op de tweede plaats. De schakers van de KWS kwamen ook op het erepodium en eindigden als derde, nipt voor de teams van De Zonnewende en De Zevensprong.

In het individuele klassement waren de topscoorders:

  1. Simon Stufken (Eben Haëzer)
  2. Hidde Weller (Hertog van Gelre); Robert van der Craats (Eben Haëzer)
  3. Jens Eshuis (De Sjofar)

Graag allemaal tot ziens bij de 45e editie in 2022, dan hopelijk wel weer achter de schaakborden bij het Veluws College Walterbosch!

Plaats een reactie