Eben Haëzer-1 kampioen Apeldoornse scholencompetitie 2024

Het was reuze spannend tot de finish, maar de eindstand van de aspirantencompetitie is bekend!

In poule A was Eben Haëzer-1 als OSBO kampioen de grote favoriet voor de winst. Toch was het geen gelopen race, want De Zevensprong wist lang in het spoor te blijven. Het directe duel in de laatste speelronde bracht de beslissing in het voordeel van de Eben Haëzer schakers (3-1). De Zevensprong kwam uit op een eervolle tweede plaats. Met een sterke eindsprint belandde de Eben Haëzer-2 op de derde plaats.

De Zevensprong – Eben Haëzer-1
De Eendracht-1 – De Schakel & De Korf

In poule B was er ook sprake van een nek aan nek strijd. Dit betrof de teams van De Eendracht-1 en De Zonnewende-3. Beide teams waren in vorm op de laatste speelavond en bleven ongeslagen. Uiteindelijk was het verschil tussen deze twee schaakteams welgeteld 0,5 bordpunt in het voordeel van De Eendracht-1. De derde prijs was een prooi voor De Zonnewende-2, vlak voor het combiteam van De Schakel & De Korf.

De Korf – De Eendracht-2
1e prijs poule B voor De Eendracht-1

Het was een geslaagde schoolschaakcompetitie met in totaal 26 deelnemende teams (14 aspirantenteams en 12 pupillenteams). Met dank aan alle vrijwilligers en onze sponsor Veluws College Walterbosch. We hopen deze mooie traditie in het nieuwe schooljaar 2024-2025 voort te zetten voor een 38e editie!