Eben Haëzer kampioen van de OSBO 2024!

Het schaakteam van De Eben Haëzer is kampioen geworden bij de OSBO finale op zaterdag 13 april in Arnhem. Het team bestaande uit Rick Roelofs, Lucas Tinholt, Marc van Dieren en Robin van Rhijn bleef in de finale ongeslagen.

Het werd nog spannend in de voorlaatste ronde tegen Rivers International, toen Rick op bord 1 bij een 1-2 achterstand de gelijkmaker moest bewerkstelligen. Dat lukte in een mooie aanvalspartij, waarbij hij zelfs twee torens offerde om de tegenstander schaakmat te kunnen zetten.

Eben Haëzer in actie in tegen Rivers International

De beloning was een grote teambokaal en ook een individuele schaakbeker. En de Eben Haëzer schakers mogen als trotse regiokampioen door naar de halve finale van het NK schoolschaken.

De top-5 van het klassement van de OSBO was zeker van een ticket voor de NK finale. In de laatste ronde ging de strijd tussen de Oosterhuizen en De Zevensprong om een plek in de top-5 en daarmee kwalificatie voor de NK halve finale. De teams hielden elkaar uiteindelijk in evenwicht (2-2), waardoor Oosterhuizen op plaats 5 eindigde. De Zevensprong moest zich tevreden stellen met een zesde plaats, waardoor de NL kwalificatie nipt is misgelopen.