KWS en Eben Haëzer beiden kampioen!

Het Apeldoorns Basisscholen Kampioenschap Schoolschaken (ABKS) heeft voor het eerst in de 46-jarige geschiedenis een gedeelde winnaar opgeleverd: KWS en Eben Haëzer.

Beide teams eindigen na 6 speelronden met precies dezelfde score bovenaan. Ook het onderlinge duel in ronde 3 bracht geen verschil. In die sleutelwedstrijd leek de KWS de winst te kapen, maar Eben Haëzer verdedigde sterk en de score kwam uit op 2-2. Daarna bleef het spannend tot het eind, beide teams bleven dicht in elkaars spoor. In de laatste ronde zette Eben Haëzer een 4-0 overwinning op het scorebord tegen Het Woudhuis. KWS was langer bezig tegen Schaakstad 1, maar won met 3-1. Dat was precies de uitslag, waarmee het gedeelde kampioenschap van Apeldoorn een feit was. De Zevensprong eindige verrassend als derde, een prima prestatie van dit jonge schaakteam. De Zonnewende en de KWS-2 maakten de top 5 compleet en kregen ook een medaille omgehangen.

KWS -1: gedeeld winnaar ABKS 2023
Eben Haëzer: gedeeld winnaar ABKS 2023
De Zevensprong: 3e prijs
De Zonnewende: 4e prijs
KWS 2: 5e prijs

De Zonnewende kampioen bij de pupillen

Bij de pupillen bleef De Zonnewende in 6 ronden ongeslagen en werd daarmee de overtuigende kampioen. Oosterhuizen was de beste van de andere teams op de tweede plaats en Eben Haëzer eindigde op de derde plaats. Ook in de top 5 stonden De Regenboog 1 en het combiteam van De Schakel & De Korf.

De Zonnewende: 1e prijs pupillen
Oosterhuizen: 2e prijs pupillen
Eben Haëzer: 3e prijs pupillen
De Regenboog 1: 4e prijs pupillen
De Schakel & De Korf: 5e prijs pupillen

Berg en Bos kampioen bij de starters

Veel enthousiasme was er ook bij het starterstoernooi met in totaal 14 teams. Het was bovenaan het klassement vooral spannend tussen de teams van Berg en Bos en De Zevensprong. Ook hier was sprake van een gelijke stand (allebei 4 punten uit 5 ronden), maar Berg en Bos had uiteindelijk een half bordpuntje meer. De eerste prijs was dus voor het team van Berg en Bos, De Zevensprong eindige eervol als tweede en De Zonnewende legde beslag op de derde prijs. De teams van De Regenboog-2 (4e) en De Korf (5e) kregen ook een mooie medaille omgehangen.

Berg en Bos: 1e prijs starters
De Zevensprong: 2e prijs starters
De Zonnewende: 3e prijs starters
De Regenboog: 4e prijs starters
De Korf: 5e prijs starters