KWS kampioen van aspirantencompetitie

De finale van de aspirantencompetitie kende een zeer spannende ontknoping op dinsdag 17 mei bij De Regenboog-Woudhuis. Zowel in poule A als poule B moest de allerlaatste ronde de beslissing gaan brengen.

In de finalepoule A staken twee teams er duidelijk bovenuit, namelijk KWS-1 en Eben Haëzer-1. Deze twee sterke schaakscholen hebben zich ook geplaatst voor de grote NK finale schoolschaken op 11 en 18 juni in Gouda. In de slotronde stond de topper tussen deze beide teams op het programma. Bij twee partijen werd het punt gedeeld (bord 1: Raul – Laurens; bord 3 Jort – Mark). Op bord 2 (Jimmy – Aron) en bord 4 (Tom – Lars) viel de uitslag echter in het voordeel van de KWS uit. Hierdoor was duidelijk wie de kampioen was: KWS-1! Eben Haëzer-1 bleef gelukkig niet met lege handen staan, want de tweede prijs was voor dit team. De Zevensprong en Eben Haëzer-2 waren aan elkaar gewaagd en eindigden als derde en vierde in de stand. De Hertog van Gelre en De Regenboog sloten de rij in de ranking, maar mogen zeker trots zijn dat ze ook deze sterke finalepoule A hadden gehaald.

KWS schakers vieren hun kampioenschap: 1e prijzen in poule A en B!
(vlnr: Finn, Sam, Boaz, Floris, Raul, Jimmy, Jort, Tom)
Eben Haëzer verovert tweede prijs in poule A
(vlnr: Laurens, Lars, Aron en Mark)

In de finalepoule B was het net zo spannend. De strijd leek te gaan tussen de teams van KWS-2 en De Zonnewende-1, maat op de slotavond kwam De Korf sterk opzetten. De Korf versloeg in de voorlaatste ronde verrassend de KWS-2. Daarmee had De Zonnewende-1 bij het ingaan van de laatste ronde de beste uitgangssituatie. In die laatste ronde wachtte de KWS-2 als tegenstander. De KWS-2 was blijkbaar goed wakker geschud door de nederlaag in de vorige ronde en trok in alle 4 partijen aan het langste eind. Met deze 4-0 overwinning op de grootste concurrent, greep de KWS-2 de eerste prijs in poule B. Daarmee was het succes voor de KWS compleet. Voor de tweede prijs kwamen nog twee teams in aanmerking, omdat De Korf de laatste ronde tegen Het Woudhuis ook overtuigend had gewonnen. Uiteindelijk was het aantal bordpunten van De Zonnewende-1 nog net iets hoger dan dat van De Korf (14,5 om 14,0), waardoor De Zonnewende beslag legde op de teambeker. De Korf moest genoegen nemen met de derde plaats, ondanks de fraaie eindsprint. De teams van Het Woudhuis en De Zonnewende-2 kwamen als gedeeld vierde uit de bus. De jonge talenten van De Schakel waren dit keer de hekkensluiter, maar het spelplezier was er voor deze kinderen niet minder om!

De Zonnewende: tweede prijs in poule B!