Eben Haëzer winnaar Veluws College schaakcompetitie – pupillen

De slotronde van de pupillencompetitie op dinsdag 10 mei leverde een heel spannende strijd op om de ereplaatsen. In poule A maakte het team van Eben Haëzer de favorietenrol waar door als kampioen te eindigen. Felicitaties aan Rick, Levi, Jan en Jolijn voor deze knappe prestatie! Voor de tweede plaats in poule A was er een nek aan nek race tussen Schaakstad Apeldoorn en De Zevensprong. Beide teams eindigden met een zelfde aantal punten en hadden ook evenveel bordpunten gescoord. Het onderlinge resultaat gaf de doorslag en die was in het voordeel van het team van Schaakstad. De Zonnewende-1 had ook lange tijd nog uitzicht op een teambeker, maar verloor in de laatste ronde het duel met De Zevensprong. De Zonnewende-2 en De Regenboog sluiten de rij in poule A, maar voor deze teams was het bereiken van deze finalepoule al een mooie prestatie.

Kampioen poule A: Eben Haëzer (vlnr Levi, Rick, Jan en Jolijn)
2e poule A: Schaakstad Apeldoorn (vlnr Floris, Daniël, Zakharia en Samet)

In poule B was het ook heel spannend bovenaan en ging het vooral om de teams van De Eendracht en Berg en Bos. Uiteindelijk bleek het team van De Eendracht-2 over de sterkste eindsprint te beschikken. In dat team speelden mee Max, Hidde, Aran, Emir, Alyssa en Quinn (afwezig in slotronde). Ze waren reuze trots op de eerste schaakbeker die De Eendracht als school heeft behaald. Berg en Bos-1 moest het in de slotronde opnemen tegen De Eendracht-1 en deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Dit was genoeg voor Berg en Bos om de tweede plaats te behalen, terwijl De Eendracht-1 net naast de teambekers greep. De teams van De Eendracht-3, Berg en Bos-2 en Sint Victor eindigden op de plaatsen vier, vijf en zes.

We kunnen terugkijken op een geslaagde schaakcompetitie, met veel dank ook aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt! We schaken weer verder in het nieuwe schooljaar, dus hopelijk tot ziens in de nieuwe schoolschaakcompetitie 2022-2023.

Kampioen poule B: De Eendracht-2: vlnr Alyssa, Emir, Aran, Hidde en Max
2e poule B: Berg en Bos-1 (vnlr Derk, Yoel, Thijs, Jimmy)