Voortijdig slot schoolschaakcompetitie 2019-2020

Dit jaar deden aan de schoolschaakcompetitie in Apeldoorn 32 teams mee en ongeveer 150 schakers in de leeftijd van 5-12 jaar. Helaas waren we genoodzaakt om onze competitie voortijdig te beëindigen, vanwege de impact van de corona pandemie en de onmogelijkheid om op de gastlocatie met een grote groep schakers te verzamelen.

Dit betekende concreet dat bij de pupillen de laatste ronde van de 10-kampen niet meer is gespeeld. Gelukkig tekende de eindstand zich bij de pupillenteams al wel af, dus kunnen we wel met goed fatsoen een top-3 vaststellen. De aspirantenteams hebben wel een 6-kamp kunnen uitspelen in poules A en B. Daarna was het de bedoeling om in finale poules verder te gaan, maar dat is komen te vervallen. Voor de prijzen hebben we gekeken naar de stand van de twee 6-kampen.

Zie onderstaand de top-3 per categorie. De schakers van alle winnende teams krijgen nog een medaille nagestuurd. We hopen natuurlijk deze competitie weer volledig te laten plaatsvinden in het seizoen 2020-2021!

Pupillen Topklasse (10-kamp)

 1. KWS-1
 2. Eben Haëzer-2
 3. De Zonnewende-1

Pupillen 1e klasse (10-kamp)

 1. Het Woudhuis
 2. De Zevensprong-1
 3. De Regenboog-2

Aspiranten poule A  (6-kamp)

 1. De Regenboog-1
 2. Eben Haëzer-2
 3. De Regenboog-3

Aspiranten poule B  (6-kamp)

 1. Eben Haëzer-1
 2. De Sjofar & Horst 
 3. KWS 3