Eben Haëzerschool Apeldoorns kampioen schoolschaken

De Eben Haëzerschool is op zaterdag 8 februari Apeldoorns kampioen schaken bij de basisscholen geworden. Het team bestaande uit Boaz van de Riet, Robert van de Craats, Simon Stufken en Maarten Blankesteijn bleef in zes speelronden ongeslagen en behaalde dus overtuigend de schaaktitel. Op het erepodium was verder plaats voor De Regenboog (2e) en De Sjofar (3e). Het toernooi in Apeldoorn was tevens een kwalificatie voor het schaakkampioenschap van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) in maart. Voor dit toernooi zijn nu geplaatst de teams van De Eben Haëzer, De Regenboog-1, De Regenboog-2, De Sjofar, De KWS en De Wegwijzer.

Ongeveer 200 schakers in leeftijd 5 tot 12 jaar

Het jeugdschaken in Apeldoorn zit duidelijk in de lift. Aan het schoolkampioenschap in het Veluws College Walterbosch deden in totaal 42 teams en 200 kinderen mee in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Wethouder Detlev Cziesso verrichte de opening van het toernooi en liet weten ook een schaakliefhebber te zijn. Hij schaakte gelijk een partij mee tegen Seth van Veen van De Zevensprong. Daarna was het de beurt aan alle enthousiaste jongens en meisjes zelf. Er volgden veel spannende en mooie schaakpartijen met wisselend succes voor iedereen. 

Veel vermaak tussendoor

Om alle kinderen op ongeveer gelijk niveau te laten schaken, was vooraf een indeling gemaakt in vier categorieën.  Naast het hoofdtoernooi waren er ook klassementen voor pupillen A, pupillen B en starters. Tussentijds was er veel vermaak onder het motto ‘schaken is fun’! Zo was de circusschool aanwezig om kinderen wegwijs te maken met allerlei uitdagende circusattributen. Schakie de Beer was druk in de weer met schouderklopjes en ‘high fives’. En deelnemers konden het opnemen tegen topspelers Stefan Kuipers en Anne Haast (meervoudig Nederlands kampioen) bij een simultaan op meerdere schaakborden. 

De Regenboog en De KWS winnaars bij pupillen, De Sjofar bij de starters

Bij de prijsuitreiking aan het eind van de middag kregen de beste drie teams van alle categorieën een mooie teambeker en medaille. Winnaars bij de pupillen waren De Regenboog (pupillen A) en de KWS (pupillen B). Bij de startersgroep eindigde De Sjofar als eerste.  Daarnaast waren er heerlijke schaaktaarten voor de winnaars van de puzzelwedstrijden.  

We kunnen terugkijken op een heel sfeervol, gezellig en sportief schaaktoernooi, met veel dank aan alle deelnemers en vrijwilligers!

Plaats een reactie